top of page

Nyheter/Oppdateringer 2007

06.12.07

Demis datter Rally (Magneslia´s Ally McBeal) er nå parret med S DK uch AK IPO I Von Hause Nomis Dexel. Valpene ventes født i begynnelsen av februar hos kennel Get Weiler. Dette er en spennende kombinasjon. Mer informasjon/bilder ligger under "valper" og på kennel Get Weiler sin side. Har også lagt ut link til Dexel sin hjemmeside.

Hvis noen kunne tenke seg en labrador til lydighet eller bruksarbeid skal 2 søsken på 18 mnd. omplasseres. Hundene er begge svarte (en tispe og en hanhund). De er etter engelske og svenske jaktlinjer. De er A-fri for HD og AA, vaksinert, ID-merket med mikro chip og reg. i NKK. Tispa har bestått FA. Begge er friske hunder med masse arbeidslyst 

Mor: Iliadens Ismene (Lexi) Fri for HD og AD, øyelyst u.a. Konkurrerer i kl A rundering og trener jakt. Har gjennomgått MH-test i Sverige og bestått funksjonsanalyse på Forsvarets Hundeskole. Lexi har også blitt tatt ut til NM i rundering.

Far: Brindlebay William, engelsk import. Fri for HD, øyelyst u.a. Godkjent tjenestehund i Tollvesnet

Ved interesse ta kontakt med Hege Svendsen på mail: hegeols@start.no

30.11.07

Da er jeg ferdig med mitt oppussingsprosjekt før jul. Det føles deilig med litt fornyelse og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Vi har også hatt hyggelig besøk av Yvonne fra Bergen. Hun har vært hos oss et par uker for å trene sin hund Nicko. Yvonne glir som vanlig rett inn i familien og er verdens enkleste person å ha på besøk. Etter alt "snopet" fra Sverige disse ukene er det på tide å trimme litt før jul. Jeg og min venninne Heidi har også vært på husmorferie. Under Norsk Vinnerutstilling har vi kost oss på hotell, og vi har kun hatt med oss en hund hver. Heidi stilte sin Shiba Tequila på lørdag og jeg stilte Demi på søndag. Tequila ble nr. 3 i veteranklassen med HP. Heidi ble litt skuffet da denne hunden stort sett alltid vinner. Tequila var nok litt tykk for dagen, gammel dame vet du... Demi vant bruksklasse med CK. Hun ble ikke plassert i BTK, men det hadde jeg ikke ventet heller, nedrøytet som hun er. Det var 75 rottweiler påmeldt i år. Vi hadde en kjempefin helg som forhåpentligvis vil bli gjentatt til neste år.

09.11.07

Tiden går jammen fort... Nå er det ikke lenge til jul. Melissa har allerede blitt 5 mnd. Hun veier nå 8 430g og er 67,5 cm lang. Ei god og rund lita jente.

Den siste helgen i oktober var treningsgjengen på Østlies Hundesenter i Elverum hvor vi koste oss et par dager med hundetrening, sosialt samvær og god mat. Anita, Jostein og jeg brukte tiden på rundering i det flotte terrenget. Jeg er veldig fornøyd med Demi som gikk noen strålende økter til tross for lite runderingstrening det siste året. Kim og Hege tok en runderingsøkt på lørdag, resten av gjengen brukte tiden på banen. Lørdag kom også Nina en tur, og vi må takke for god hjelp med figurering i skogen. Været var ikke det beste med kald vind og regn hele helgen. Da er det godt å komme inn å sette seg foran den varme peisen og bli servert god mat. Takk til Inger og Terje for det flotte oppholdet. Vi kommer gjerne igjen....

Jeg har fått en mail fra Emma som kan fortelle at Blitz nå veier 48 kg i en alder av 8 1/2 mnd. Det ser ut til at han kan bli en stor gutt. Boycott er for tiden i Sudan med familien sin og skal være der 1 år. Hvordan det går med han kan man lese om i familiens blogg under linker. Bea ser jeg heldigvis ganske ofte. Hege gjør en veldig god jobb med henne og hun har for tiden noen sinnsyke innhopp i bitepølsa.

Nå skal vi pusse opp hjemme og jeg har kjøpt inn maling til alle rom. Dette kommer nok til å ta det meste av min tid fremover (i tillegg til barna). Både gleder og gruer meg til å sette igang.....

22.10.07

Demi har i helgen fått en ny tittel: SchH III. Det har vært en travel helg for oss. Lørdag var jeg på Russe reunion. Det var gøy å treffe hele gjengen igjen. Det ble en sen kveld og derfor ikke så enkelt å stå opp kl. 07.00 på søndag for å delta på stevne med melkespreng og et bankende hode. Mistet en gjenstand i sporet. Dette var en pinne med bark kuttet av et tre. Vi har aldri trent på pinner så det kan være derfor. Sporet gikk fint men vinklene kunne vært noe bedre. Fikk 88 poeng. Lydigheten gikk veldig bra men hun går alt for langt fremme på fri ved fot. Det koster da fri ved fot er med på mange av øvelsene. Fikk 91 poeng. Etter at vi hadde meldt oss på ble Odd Erik spurt om å være figurant. Det viste seg å være ingen fordel for meg. Demi ble alt for høy og fikk en uryddig lydighet, noen av bittene var tynne og hun hadde trege slipper. Endte opp med 86 poeng. Totalt 265 poeng, 5 poeng fra certet, men en ny tittel rikere. Vil gratulere Hege og Ross med tittelen Sch H III (70-93-89) og Neal og Nikita med IPO III (73-89-97). Begge gikk et flott program men var uheldig i sporet. Vi gikk alle over pinnen. Dommer for dagen var Roar Kjønstad som gjorde en god jobb. På kvelden dro jeg og Dennis på teater og så på Mio min Mio og Odd Erik dro på jobb.Var ganske sliten da barna var i seng og jeg kunne slappe av litt. Odd Erik har jobbet hele helgen så det har ikke blitt mye søvn på han heller. Sove får vi gjøre når vi blir gamle...

Vil gratulere Janne med godkjent Ferdselsprøve på Asap forrige helg. De gikk en imponerende lydighet. Det er fart i den hunden. Med riktig trening kan Janne og Asap nå langt. Det var en stolt oppdretter som så på. Må også gratulere Reneé med Dark som også fikk godkjent Ferdselsprøve. De hadde også en flott opptreden. Jeg hadde meldt meg på SchH III men av en eller annen grunn kan ikke Demi gå spor når Sch.hundklubben avd. Moss/Vestby arranger stevner. Helt merkelig... Vi har nok ikke vært flinke nok til å trene på forskjellige forhold/underlag. Det var mye vind så kun 3 av 8 gikk igjennom sporet. Neal og Nikita tok her sin IPO II.

Neste helg skal treningsgjengen avslutte stevne sesongen hos Terje og Inger i Elverum. Vi gleder oss...

08.10.07

Da er vi hjemme igjen etter en lang tur til Frankrike. Turen startet litt vel kaotisk. En eller annen idiot rotet bort hunden min på flyplassen i Belgia og ingen kunne finne han. Etter noen telefoner og kjefting fikk jeg beskjed om at hunden min mest sannsynlig ikke var i Belgia. Da økte temperaturen betraktelig og flere fikk klare beskjeder om hva jeg syns om akkurat denne situasjonen. Situasjonen løste seg etter en halvannen time. Hunden ble funnet og vi var igang trodde jeg, men nei. Kjerringa på AVIS ville ikke leie ut bil siden jeg hadde med hund. Problemet måtte da løses av Neal som allerede var på plass i Frankrike. Han måtte utsette pilsen og hente meg. Dette kostet Neal omtrent fire nye timer i bil. Gode venner klarer en seg ikke uten.

Torsdag rundt 21.30 var vi fremme og konkurransen startet for 0730 dagen etter. Ikke mye tid til avklimatisering og forberedelser.............Jeg var også nervøs for om labbene til Pelle skulle holde. Hunden har aldri vært halt i sitt korte liv, men 10 dager før løp han inn i kvist så han fikk en flenge i høyre kne. Selvfølgelig sent på kvelden. Veterinær Therese, som er en del av treningsgruppen, ble tilkalt og hun kom og sydde hunden sammen igjen. Med min flaks gikk stingene opp igjen og vi hadde en stri jobb med å holde såret rent for å unngå infeksjon. Dette så ut til å gå bra. Etter noen dager skulle jeg være sporlegger for østfoldpolitiets årlige konkurranse mot Gøteborg`s politihunder. Dette er et spor som går fra Sverige og over til Halden. Sporet legges av to sporleggere med hund og vi brukte drøyt 2,5 timer på å gå det. Pelle fikk være med som sporlegger siden vi ikke fikk trent noe særlig på grunn av såret. Noe må jo en driftig malle få gjøre. Ellers blir de umulige å ha i hus. På denne turen klarte han også å kutte seg under poten. Ikke noe dypt, men det blødde mye. Dette såret skapte heller ingen problemer. Tre dager før Vm klarte vi det store. Pelle var med på ridetur og klarte og slite av seg nesten alt det svarte under potene. Turen var kort og han har vært med på lignende utallige ganger uten en skramme. Dagen etter klarte han så vidt å gå og igjen fikk vi panikk. Vi fikk fortsatt ikke trent og hunden ble luftet på gress i bånd. Vi hadde da tenkt å avlyse hele turen. Siden vi hadde bestilt en "billigbillett" fikk vi ikke igjen pengene så vi kunne like gjerne dra. Vi kunne ihvertfall være tilskuere og backe opp Neal.

På reisedagen haltet ikke Pelle mer og vi fikk igjen håpet. Nervøs var jeg også siden Pelle ikke har vært i utlandet før og ikke reist med fly. Dette taklet han utmerket, og Pelle gikk både lydighet, hopp og skydds som han gjør hjemme. Nytt land, ny bane og noen raske franskmenn som figuranter bekymret han ikke i det hele tatt. Da var det en fører som ble meget stolt av hunden sin. Moro og reise så langt og vise frem en slik hund med et slikt arbeid.

Lydigheten gikk bra bortsett fra fremadsendingen. Pelle fikk "lock on" på noen høner som var satt opp som markører og dro ut mot høyre. Der røyk 6 poeng. Resten gikk perfekt! Så var det hoppet.......De som har sett Pelle hoppe, glemmer det ikke med engang. Her begynner føreren og klusse det til. Det var en strek ved siden av hoppet som jeg skulle stå ved og jeg tråkket på denne. Det skulle jeg ikke ha gjort og vi måtte ta hoppet på nytt. Feilen kostet 5 poeng for førerfeil.

Skyddsen startet med en motprøve og hvilken motprøve! Pelle klinte til og vi fikk full pott. Etter dette var det en flukt og igjen klinte han til. Bilde av flukten vil komme og den er ekstrem. Utkallingen var også perfekt så det ble mye poeng. Ingen førerfeil heller...........så kom vi til forsvar av fører. Pelle gjør et perfekt førerforsvar og etter slippen skal han bevokte. Deretter skal han kalles ut av bevoktningen. Her klusser igjen føreren det til. Jeg hadde fått det for meg at jeg måtte stå 5 meter unna når hunden skal kalles tilbake. Regelen sier 3 meter!!!!! Ikke skjønte jeg hvorfor alle dommerne og funksjonærene sto mellom meg og hunden heller. Jeg kalte på hunden og han satt seg ved den ene funksjonæren. Jeg måtte derfor kalle på han igjen. Denne førerfeilen kostet 6 poeng. Det vil si at uten førerfeil hadde vi blitt nummer 2. Allikevel er jeg meget fornøyd. Aller mest med hunden selvfølgelig. Pelle fikk også mye skryt av andre utøvere for sin jobb. Gutta fra Belgia tilbød meg og komme og bo hos de slik at jeg kunne lære meg reglene. De hadde mye moro av dette på min bekostning! Men som de sa, dette gjør du bare en gang og du vil bli farlig i tiden fremover. Det skal være sikkert! Jeg vet at jeg har en hund som er god nok og treningen har ikke vært så dårlig den heller. Nå må bare de unødvendige feilene bort.

Pelle har nå alle øvelsene til mondioring 3, men vi trenger mer trening selvfølgelig. I denne sporten blir vi aldri "ferdig". Allikevel skal vi gå noen flere stevner i 1 før vi går videre. Pelle ble 2 år i sommer så vi har ikke dårlig tid, og jeg syns det er for tidlig for en hund å konkurrere i mondio 2 og 3 i denne alderen. Pelle var også, etter det vi kunne se utfra protokollen, den yngste hunden på Vm. Derfor skal vi skynde oss meget langsomt og glede oss til neste år. Det kommer til å bli året uten førerfeil og med en hund som garantert ikke går skjevt på fremadsending........

17.09.07

Nå er det lenge siden det har blitt gjort noen oppdateringer på denne siden. Den siste uken har det gått i ett med styremøte, foreldremøte, møte på helsestasjon, møte med presten og ikke minst arrangere dåpen for Melissa den 09.09.07. Det ble en fin dag med flott vær og hyggelig samvær med familie og venner.

Melissa med fadderene sine.

Torsdag reiste jeg og Melissa sammen med Kim og Hege til Kongsberg for å delta på NM for Rottweiler. Vi skulle ta båten over til Horten kl. 07.00. Jeg rakk båten i siste øyeblikk, etter en lang leting etter vesken min. Det viser seg at jeg også hadde glemt telefonen min og blir derfor veldig glad når jeg finner Kim og Hege på båten. Ikke visste jeg hvor vi skulle, ikke hadde jeg mulighet til å ringe noen. Lurer på hvordan folk klarte seg før uten mobiltelefon. Melissa har ikke sovet så godt i det siste og jeg merker jeg er veldig sliten og susete. I tillegg til telefonen hadde jeg glemt sporline, godbiter, startbok, regntøy osv. Odd Erik måtte derfor ta seg en tur på fredag, etter at jeg hadde sendt han en lang liste på allt som var gjenglemt. Det føles nesten som en prestasjon at jeg hadde husket å ta med Demi....

Kim hadde fått spesialpris på en stor hytte da alle småhyttene var booket. Å.. hvilken hytte... den var virkelig stor med 5 soverom, stor stue og kjøkken. Det var plass til 12 rundt spisestue bordet. Vi bodde som konger og koste oss virkelig disse dagene. Torsdag og fredag var vi med på seminar med Ismael som også skulle være figurant på NM. Demi sliter fortsatt med innbilt svangerskap og puppene henger. Hun ser ut som en melkeku. Jeg hadde derfor ingen forhåpninger til dette mesterskapet. Lørdag skulle sporene gå og vi våkner opp til sterk vind. Det er derfor ikke lett å gå spor, men det er likt for alle. Demi gikk ikke så bra som hun kan, men får 95 poeng som jeg er veldig fornøyd med. Hege og Ross går til 93 poeng. Dagens beste spor er Trond og Aira med 96 poeng. Et flott sporarbeid, moro å se. Etter sporene er det tid for ferdselsprøver. Her går Hege og Immi beste lydighet med 58 av 60 poeng. Veldig bra etter at Immi først blir angrepet av mallen som skulle ha ligget i dekk. På kvelden kommer Lill-Anita, Lotta og lille Leon på 4 uker samt lille Gisma. Gisma er fra Ismael sitt oppdrett og han gledet seg veldig til å se henne igjen. Hun virker veldig fin og jeg er sikker på at Lill-Anita vil nå langt med henne. Søndag er det tid for lydighet og skyds i regnvær. Hege og Ross er første 3´er hund, men det går ikke så bra da Ross er i skydsmodus. I tillegg kommer det et skudd på fremadsendingen så han løper selvsagt mot siste skjul. Han ender opp på 80 poeng. Så er det min tur. Demi går et flott lydighetsprogram hvor det meste klaffer for en gangs skyld. Jeg er kjempe fornøyd og får 94 poeng. Odd Jøran og Ipho får dagens beste lydighet som er en fryd å se på. Etter lydigheten ligger jeg og Odd Jøran likt, Trond leder med 2 poeng så det blir veldig spennende før skydsen. Demi går et veldig bra skydsprogram og får 91 poeng. Odd Jøran får beste skyds med 96 poeng og Trond får 95 poeng. Selv om jeg unner Trond seieren føler jeg meg bortdømt i skydsen og blir veldig lei meg. (Dette sier jeg med sjansen på å virke som en dårlig taper). En liten trøst er at Ismael kommer bort og gir meg en stor klem og sier: "Congratulations with the best bite-work today" Jeg er kjempefornøyd med Demi´s innsats og veldig glad for certet. Vil gratulere Trond og Aira med Norgesmester tittelen og beste spor. Dette er en herlig hund vi kommer til å se mye til. Vandrepokalen i spor hadde jeg selvsagt glemt (bombe), beklager Trond men den kommer snart. (Du skal få låne den et år.. he, he..).Vil også gratulere Odd Jøran og Ipho med 2 plassen, beste lydihet og skyds. Ikke minst må jeg gratulere Kim og Hege med IPO III tittelen på Ross. Hvem hadde trodd det for noen år siden. Hege er en kjempedyktig hundefører og gamle Ross har bevist at han kan, til tross for at han ikke er bygd for fart.Gert og Farah tok også IPO III tittelen og Nina og Aztec ble Norges beste i SL III. Kent ble Norges beste i IPO II med Sarah. Merethe og Ace ble Norges beste i IPO I. Gratulerer så mye til dere alle. Det er virkelig moro å se at nivået har blitt så høyt. Det var en sliten gjeng som reiste hjem på søndag etter et flott arrangement. Vi har hatt det kjempefint, må også takke alle treningsvenner som tok turen for å se på. Dette ble den rene Oscar talen.. Nå er det VM i mondioring som står for tur.... Puuh...Her går det unna...

Glemte nesten å gratulere Kari og Lona (Belona av Festina) med opprykk til Elite i lydighet på søndag. Dere er kjempeflinke!

28.08.07

Da er VM over for denne gang. Noen vil vel kalle dette VM`et for en katastrofe, og jeg er nesten enig i det. Uken før avreise begynte Demi med innbilt svangerskap. Pattene ble store og hengete og hun ble veldig fort sliten på trening. Vi vurderte på dette tidspunktet å droppe hele konkurransen. Etter litt frem og tilbake bestemte vi oss for å prøve. Selve programmet er jo ikke så stort så vi tenkte at hun muligens rakk å hente seg inn mellom gruppene. Etter trekningen ble det klart at vi skulle gå lydighet tidlig på lørdag med etterføgende gruppe c. Spor skulle vi gå på søndag etter lunsj. Lydigheten starter bra, men hun blir fort sliten. Demi pleier å bli mer og mer driftig utover i programmet siden hun ikke får noen ball, men ikke idag. Da vi skal hoppe, river hun nesten ned hinderet. Noe hun aldri har gjort før, og vi snakker ikke om en liten touch! Se bilde:

Etter lydigheten går vi for å gjøre oss klare for gruppe c. Vi hadde bare en drøy halvtime imellom gruppe b og c. Dette viste seg å være alt for lite. Demi var helt utslitt etter gruppe b. Runderingen går fint og hun kommer greit igang med bevoktningen.Utkallingen er litt treg etter en veldig lang bevokning, men det har den også vært til tider på trening. Ikke uvanlig. Lydigheten frem til nedliggen går perfekt. Flukten går mye tregere enn normalt, men hun får et helt fullt bitt. Figurantene løp veldig langt med hundene i bitt, og vi kunne se at bittet ble dårligere halvveis i flukten. Demi klarte å henge på, men bittet var tynnt på slutten. På overfallet skjer det samme. Demi får et fullt bitt, men sliter med å henge på under den lange trengningen. Bittet blir tynnere og tynnere. Rett før figuranten skal stoppe sklir hun av og lander faktisk på hodet. Demi reiser seg opp og går inn på nytt med fullt bitt. Etter dette kommer dommeren og spør om det er noe galt med hunden. Jeg sier at hun ikke er helt i form og at hun er utslitt. Dommeren sier at jeg selv kan avgjøre om vi vil fortsette. Jeg velger da å trekke oss. For det første så blir det ikke mye poeng etter at hun har ramlet av en trengning, og så vil jeg ikke presse hunden igjennom når det åpenbart er noe i veien. Figuranten kommer også bort og sier at han er lei for at han sparket hunden min under trengningen. Jeg sa at han ikke skal tenke på det. Det var rett og slett kreftene som tok slutt, ikke at hun ble overbelastet av figuranten. Dommeren var enig i dette siden han ville la meg fortsette hvis jeg selv ønsket. At noe slik hender under en så stor konkurranse er selvfølgelig veldig skuffende etter så mye trening. Så mye trening har kanskje heller ikke vært så smart, og det er lett å være etterpåklok. Etter at valpene ble levert for tre måneder siden har det blitt en del trening, men hunden har trivdes med det. Dette er uansett siste gang jeg skal vurdere å konkurrere med en innbilt tispe. Jeg har gjort det før med en annen tispe og det var heller ingen opptur. Turen hjem på 170 mil blir ihvertfall ikke noe kortere etter en slik nedtur, men jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv. En klok mann fortalte meg en gang at det som ikke tar livet av deg gjør deg sterkere!!!

Vil gratulere Fredrik og Nora som ble verdensmester i IPO for Rottweiler 2007 og Odd Jøran og Ipho med en 11. plass. Så må jeg til slutt takke den flotte supportergjengen som var med ned. Selv om Norge ikke gjorde det så bra under dette mesterskapet hadde vi den beste supportergjengen.!!!!!!

I oktober skal vi ut på nok en langtur. Da skal vi til Frankrike med Pelle. VM i mondioring!!! Jeg er helt sikker på et annet resultat. Ikke noe innbilt som skal få ødelegge for oss da........, og Pelle er i slaget om dagen. Det har han vel egentlig vært siden han ble født og vi gleder oss.

19.08.07

Ben vom Langen Grund (B-gjengens far) har blitt Klubsieger 07. Han ble også beste rottweiler i det tyske mesterskapet i IPO for alle raser. Gratulerer så mye til Oliver og Kennel Hause Neubrand.

13.08.07

I går kom lille Leon Alexander til verden. Gratulerer så mye til Lill-Anita. Melissa er snart 3 mnd. og god og rund. Tiden går jammen fort. Nå nærmer VM seg med stormskritt. Odd Erik og Demi reiser nedover til Rottweil i neste uke. Jeg får dessverre ikke vært med da Dennis begynner i 1. klasse denne høsten. Det er jo en stor begivenhet. Jeg synes ikke jeg kan ta han ut av skolen den første uken, selv om jeg gjerne skulle ha vært i Rottweil.....Det blir ikke lett å gå hjemme og vente spent på resultater. Heia Norge!!!!

30.07.07

Nå er IPO workshop for Rottweiler over og vi er hjemme igjen etter en herlig uke i Dala-Floda sammen med en gjeng hyggelige mennesker. Den norske ligaen bodde på en gammel Lensmannsgård, et idyllisk sted. Det ble lange dager med spor, lydighet og skyds. Vi hadde to dyktige instruktører/figuranter i Ismael og Kristoffer. Her var det også mye nytt å lære av dyktige svenske og danske hundeførere. Lille Melissa var med og oppførte seg også denne uken eksemplarisk. Lørdag kom Odd Erik, Dennis samt mine svigerforeldre en tur for å hilse på. Det var koselig med besøk, selv om de kun fikk vært der en dag. Søndag kom Emma og Jimmy med lille Magneslia´s Bodmer. Blitz, som han blir kalt, er en herlig gutt med mye temperament. Det blir spennende å se hva det blir av denne krabatten. Emma og Jimmy bodde også på Lensmannsgården så vi fikk mulighet til å grille og kose oss sammen om kvelden. Uken ble avsluttet med et IPO stevne som gikk veldig bra for de fleste av oss. Må gratulere Odd Jøran og Ipho som tok cert og ble svensk brukschampion. Demi og jeg endte et poeng bak og tok også det svenske certet. Må også gratulere Kent med IPO I på Cujo, Ronny med IPO I på Gimli, Hege med IPO II på Ross og Helge med IPO III på Marco. Resultater er å finne på Workshop´en sin hjemmeside. Jeg må takke Kim, Hege, Lin og Ann Hege for hjelpen med Melissa under uken og ikke minst på stevnedagen. Tusen takk for at dere ga meg muligheten til å konsentrere meg kun om Demi under prøven. Melissa sender også en stor takk til "tantene" sine. Neste år er det Norge som står for arrangementet. La oss håpe at vi også får til en vellykket uke.

Lensmannsgården

Her griller vi ved Lensmannsgården

Melissa er også med.

14.07.07

Da har vi kommet hjem fra Sølen. Det har vært et hyggelig opphold med mye hundetrening. Odd Erik har vært instruktør for IPO gruppa og jeg har vært på runderingsgruppa til Øyvind Halvorsen, sammen med en gjeng koselige jenter. Vi har ledd mye disse dagene til tross for dårlig vær og mye knott og mygg. Demi har ikke glemt hva hun har lært, og gikk noen fine økter. Melissa oppførte seg eksemplarisk og sov stort sett hele tiden under treningsøktene. Bilder kommer senere.

Søndag fikk jeg en melding fra Emma om at Blitz (Magneslia´s Bodmer) ble nr. 2 på sitt første valpeshow med HP og super kritikk:

"Maskulin hanvalp, trevlig helhet, välformat huvud, är i bästa tandbytartiden, tillräckligt mörka ögon, bra hals, mycket bra kropp och benstomme, bra rygg och kors, goda vinklar, rör sig med bra steg, behöver växa i sitt ett nummer för stora hudkostym."

Gratulerer så mye fra barndomshjemmet!

Blitz i ringen.

Vil også gratulere min gode venninne Ingrid med ei nydelig datter som ble født den 12.07.07. Gleder meg til å se henne.

Nå er det IPO seminar i Dala-Floda som står på tur. Det blir en spennende uke. Rapport kommer senere.

04.07.07

Den 24.06.07 mistet vi vår gode venn Leif Søberg. Leif kom stadig innom treningene våre for å slå av en hundeprat og han var alltid å se på IPO stevnene i området. Han hadde stor interesse for hund og delte villig sin kunnskap med oss andre. Vi sender våre tanker til hans famile og venner.

Dessverre har vi mottatt enda en trist nyhet. Lill-Anita og hennes familie har tatt den tunge avgjørelsen om å avlive Anastazia. Anastazia har hatt veldig humør svingninger, uten at vi vet hvorfor. Først ble hun sterilisert, men det hjalp ikke. Kanskje var hun plaget av at hun hadde HD, selv om hun ikke viste tegn til dette. Anastazia var på sitt beste når hun var sammen med Lill-Anita på treningsbanen. De gikk en lydighet som vi fleste bare kan drømme om. Hun hadde karrieren forann seg, men var en enmannshund som ikke fungerte så bra sammen med resten av familien. Lill-Anita venter sitt første barn i august og vil heller være føre var enn etter snar. Vi får huske de gode minnene og ønske Lill-Anita lykke til med sin nye hund, Gisma van Voxstadt. Regner med at vi kommer til å få se gode resultater her også. Jeg vet at dette er veldig tøft for Lill-Anita og håper at den lille babyen som er på vei, samt lille Gisma vil ta bort noe av smerten med å miste Stazia.

I helgen har Odd Erik vært figurant på NM for politihunder. Han var ganske sliten og hes når han kom hjem (vet ikke om figurant arbeidet kan ta all skylden.....det har nok vært en øl eller to på kvelden også.....) Søndag reiser vi en uke med unger og hunder til Sølen. Odd Erik skal sammen med Neal være instruktør for IPO gruppa og jeg skal trene litt rundering med Demi, noe vi ikke har gjort på et år. Gleder meg veldig. Vi må få tatt RRP III snart. Det er ikke så lett, da det nesten ikke er et stevne å oppdrive.

Melissa vokser og gror. Hun er nå 5 1/2 uke og vi har i dag vært på helsestasjonen. Hun veier nå 5 290 g og er 57,8 cm høy. Hun er fortsatt veldig snill, selv om hun ikke sover så godt om natta enda. Jeg misunner alle som kan gå å legge seg å sove til de vokner av seg selv. Gleder med til den dagen.....

19.06.07

Vil gratulere Hege med Ross og Neal med Niktita som lørdag fikk tittelen IPO I på sine hunder. Moro og velfortjent! Demi og Odd Erik fikk problemer med det harde og tørre underlaget i sporet, så dette stevnet ble ingen suksess. Ingen av IPO III hundene kom seg igjennom sporet.

Søndag fikk vi en trist nyhet fra Helge. Barrac døde i helgen av magedreining kun 4 mnd. gammel. Det er så utrolig trist at jeg klarer nesten ikke å tenke på det uten å begynne å gråte. Nå er det kun 3 igjen som vi håper vil vokse opp til å bli friske og fine hunder. Ta godt vare på dem. Mine tanker er også hos Helge som har mistet godgutten. Det er så ufattelig trist.

05.06.07

Vil gratulere Rune med opprykk til B-rundering denne helgen. Nå er det opprykk til A som gjenstår i både spor og rundering. Dere er kjempeflinke!

02.06.07

Den 27.05.07 ble vi foreldre til ei nydelig jente på 3 810 g. og 35 cm fra isse til sete. Da hun er født i seteleie strekker man ikke ut bena når man måler lengden. Jeg hadde termin den 26.05.07 og våknet denne dagen med lettere rier. På kvelden koste vi oss med god grillmat hos mine svigerforeldre. Etterhvert kom riene mer regelmessig og vi bestemte oss for å reise til sykehuset. Her var vi ca kl. 21.45 og kl 00.16 kom lille Melissa til verden. Hun kom seg straks etter den harde fødselen og begynte å spise med en gang. Mor er ikke helt tilbake til normalen og har litt vondt for å sitte. Har for tiden pupper som Pamela Anderson, men dessverre ikke kroppen.....Gleder meg veldig til å komme i form igjen.

En stolt storebror!

24.05.07

Da er det to dager igjen til termin og jeg har fått vite at babyen ligger i seteleie. Det kom som et lite sjokk, men jeg har nå lest mye om evnet, og er litt mer beroliget. 3 av 100 barn blir født i seteleie og jeg må selvsagt være 1 av 3. Spesiell vet du.... Det skal nok gå bra som allt annet og jeg gleder meg til å få det overstått! Ellers går allt sin vante gang. Stamtavlene til B-gjengen er nå klare etter at de måtte returneres to ganger til NKK for å rette opp feil. De gikk med posten i går og bør være fremme i dag eller morgen. Vet det er noen som venter spent...

16.05.07

Natt til 14 mai fikk Nina, hesten til Åshild, sitt første føll. Vi fikk være med på begivenheten. Det ble et hoppeføll som spiser godt og virker frisk og fin. Hun er utrolig sosial og tar kontakt med en gang man kommer på besøk. På bildene er hun nyfødt og fortsatt våt av fostervann.

Neal har deltatt på VM i mondioring ring for belgiske fårehunder med Nikita denne helgen. De endte på en 10 plass og vi gratulerer så mye. Neal var veldig fornøyd med Nikitas innsats i dette mesterskapet. I oktober er det VM i monidioring for alle raser da har Odd Erik planer om å delta med Pelle. Det kan bli spennende!

Kari og Lona har deltatt på et kveldsstevne i lydighet og vant klasse 2 med 186 poeng. Det var 21 påmeldte i klassen og Demi gratulerer søsteren sin så mye. Vil også gratulere Anne-Marit med tittelen LP3 på gamle Nillan.

Ønsker dere alle en fin 17 mai i morgen.

07.05.07

I helgen har vi hatt et hyggelig besøk av Lill-Anita og Anastazia. Lørdag gikk med til trening av lydighet og spor. Det var en kald fornøyelse med en utrolig sur vind hele dagen. Det smakte derfor ekstra godt med varm kakao med krem når vi kom hjem. Anastazia som har slitt med innbilt svangerskap og humør svingninger er nå blitt sterilisert. Forhåpentligvis vil det hjelpe henne til en bedre hverdag. Lill-Anita vil denne sesongen satse mot IPO III. Noe jeg er sikker på at hun klarer.

Jeg fikk også en glad telefon fra Janne som tok FA på Magneslia´s As Soon As Possible lørdag. ASAP gikk en veldig bra test og løste de fleste situasjonene selv. Janne var veldig fornøyd med hva hun så. ASAP er nå i full trening og det satses mot IPO I. Det blir spennende å se hva Janne får til med denne turboen. Kari og Lona har også vært i farta og fått opprykk til LP 3. Gratulerer så mye.

Jeg har fått en hyggelig mail fra Emma som er veldig fornøyd med sin lille Blitz (Magneslia´s Bodmer). De har nå startet med næringsruter. Det går veldig bra, Blitz er ivrig og nøye. Blitz kan dere lese mer om på hans hjemmeside.("Emmas Rottiser" under linker).Emma har ordnet med MH test for B-kullet som vil bli i mars/april neste år. Mer informasjon vil komme når det nærmer seg.

02.05.07

Da er det en stund siden det har blitt gjort oppdateringer på denne siden. Dagene har gått i ett. Alle valpene er nå ute av huset og jeg håper at de nye eierene er fornøyd med sine huligans. Jeg gleder meg til å se hva det blir av de små. Stemmer det vi har sett i valpekassa, eller vil vi få oss noen overraskelser? Spennende blir det i hvertfall. Forrige helg var jeg med å arrangere årets utstilling i Stange. Utstillingen gikk bra, men det var en sliten gjeng som reiste hjem på søndag. Jeg har nå gått av i permisjon og har kun 3 uker igjen til termin. Kjenner at kroppen er tung og at jeg blir fortere sliten enn vanlig. Odd Erik er på kurs i Stavern, men er hjemme i helgene. I går hadde vi en kjempefin dag på trening med grilling i det flotte været. Hundene skal gjøres klar til årets sesong og alle har satt seg mål. Lillemor som nå har fått navnet Bea har slått seg til ro hos Kim og Hege. Hun har nå begynt å søke ruter med stort hell. Pelle er klar for Mondioring 1, men Odd Erik får ikke vært med på VM i mai pga. av skolen. Heldigvis kommer det nye sjanser. Demi er også i full trening. Hun skal også få rundere litt fremover så vi får tatt RRP 3. Vi skal også være med på Nordic IPO workshop og gleder oss til det.

Jeg vil grutulere Elisabeth som fikk en liten gutt 28.04.07. Han kom til verden med stor dramatikk, men heldigvis går det bra med mor og barn.

17.04.07

Da har vi kun 2 valper igjen som skal leveres til neste helg. Det kommer til å bli stille i huset når valpene har reist. De er ikke akkurat lydløse for tiden. Odd Erik prøver å lese til eksamen i allt bråket. Heldigvis er det så bra vær at de kan være mye ute. Lille Frøken, som fortsatt er navnløs, er likhet med brødrene sine i besittelse av mye drifter. 7 1/2 uke er hun helt vill etter tennisballer. Hun løper det hun kan for å fange ballen og slipper den ikke før noen tar den fra henne. I følge Kim og Hege har hun også et utrolig overvær, så dette kan bli en god runderings hund (eplet faller ikke langt fra stammen, he, he) Magneslia´s Boycott Malle som reiste til Sverige på søndag har allerede fått sin egen blogg. Se under linker. Håper Jocke og Sharon blir fornøyd med lillegutten. Vil til slutt gratulere Elisabeth med opprykk til Elite med Goggen. Dere er kjempeflinke. Jeg og Elisabeth vagger rundt for tiden da vi har termin samtidig. Heldigvis ikke lenge igjen nå.......

10.04.07

Valpene har utviklet seg til noen små huligans.. De små sylskarpe tennene gjør skikkelig vondt når de treffer riktig. De har også mye kamp i seg, allt fra sko til klær får gjennomgå. Denne uken skal vi til veterinæren for vaksine og helseattest. Nå er det ikke lenge før de skal hjem til sine nye eiere. Det blir litt deilig samtidig som der blir vemodig å levere dem fra seg. Demi er i full gang med trening og mosjonering for å komme i form. Må også gratulere Findus, Demi sin far med 10 års dagen som var den 07.04.07. Han er fortsatt sprek og i god form. Se bildene under:

05.04.07

Nå begynner valpene å bli virkelig bortskjemte. De protesterer høylytt hvis de må være i valpekassa uten at det er sovetid. Håper været holder seg så de kan være ute å løpe litt fra seg hver dag. Jeg fikk en mail fra Oliver i går kveld. Valpenes far Ben Vom Langen Grund har dessverre ikke blitt tatt ut på det tyske laget til VM i IPO. Han gikk et bra uttaksstevne med nest beste lydighet og skyds. Han fikk hele 95 poeng i skydsen selv om han mistet to telt på runderingen og 91 poeng i lydighet. Dessverre gikk ikke sporet som forventet, noe som resulterte i 84 poeng og tap av VM plass. Han endte på en 7 plass totalt. Oliver er alikevel fornøyd med tanke på den korte tiden de har trent sammen og at dette var Ben sin andre IPO III prøve. Vi håper han er med til neste år og ønsker Oliver lykke til.

02.04.07

For et utrolig flott vær. Valpene koser seg mye ute i disse dager. I helgen hadde vi et nytt besøk fra Sverige. Jocke, Sharon og lille Samuel på 7 mnd. hadde tatt turen fra Västerås for å se på valpene. Jocke er i politiet og går det som vi håper blir lille Magneslia´s Boycut Malle godkjent politihund med tiden. Vi tok med oss familien på trening med strålende vær og grilling av pølser. Her fikk vi se en imponerende fremvisning i munnkurv arbeid av Jockes nåværende politihund Daneskjolds Ceró. Se bilde på forsiden. Vi har kost oss veldig i helgen og må takke for det hyggelige besøket. Det har blitt mye hundeprat, da både Jocke og Sharon er veldig dyktige med hund.

Søndag fikk Mari og Magneslia´s Amber opprykk til klasse 2 lydighet med 180 poeng og 3 plass. Sveinung som har trent Rally (Magneslia´s Ally McBeal) i 2 1/2 uker fikk også opprykk til klasse 2 med 162,5 poeng og 11 plass. Det var 22 deltakere i klasse 1. Gratulerer så mye, vi er kjempe stolte av dere.

26.03.07

I helgen har vi hatt hyggelig besøke fra Sverige. Emma og Jimmy kom på søndag for å se på valpene. Emma skal ha en hannvalp og fant seg fort en liten favoritt. Det begynner nå å bli veldig liv i valpekassa. I går var alle med en tur på trening. Der fikk de løpe rundt og hilse på alle våre treningsvenner. Det var mye nytt å oppleve for små krabater, og de sov veldig godt når de kom hjem. Jeg er overrasket over hvor fort de tilpasser seg nye situasjoner. Bilturen gikk veldig fint og det var ingen som gjorde hverken stort eller smått i bilen. Så lenge det er fint vær kommer de til å være med litt fremover. De blir ganske bortskjemte når de er så få. I dag er det nøyaktig 2 mnd. til jeg har termin og jeg ser veldig frem til babyen kommer. Nå gleder vi oss veldig til påskeferie, og håper at været holder seg.

23.03.07

I natt fødte min søster Hanni ei velskapt lita jente på 2 850 g og 48 cm. Det var en lang og hard fødsel, men det står bra til med mor og datter. Tante har selvsagt vært på besøk og tatt bilde av nurket.

18.03.07

I går klarte vi virkelig å overraske min mor. Hun fyller 60 år den 29 mars. Vi inviterte henne til Odd Erik sin bursdag i går. Det hun ikke visste var at det var henne vi skulle feire. Odd Erik lånte bort dagen sin i og med at han ikke fyller et rundt tall. Det var moro å se på ansiktet hennes når hun kom inn og alle klappet og tok bilder. Hun kunne ikke skjønne hvorfor folk oppførte seg slik fordi hun kom for sent. Da de begynne å synge "Gratulerer med dagen" så hun seg forvirret rundt etter Odd Erik. Plutselig legger hun merke til at det er familie og venner av henne som sitter der og sakte går det opp for henne at det faktisk henne det gjelder. Hun ble veldig rørt.. Det ble en kjempefin kveld.

I dag har valpene fått sitt første måltid med valpefor og kefir. De kastet seg over maten og spiste til det ble tomt. Etterpå så de ut som noen klissete troll. De har vært en del ute av kassa i dag og jeg blir overrasket over hvor godt de klarer å bevege seg. De løper rundt uten problem, selv om gulvet er glatt. De har nå begynt og bite tak i buksene våre så det her blir nok noen rabbagasser.

16.03.07

Valpene har nå blitt 3 uker. De har flyttet ned i gangen så det skal skje litt mer rundt dem. De har også vært på oppdagelsesferd på kjøkkenet og i resten av gangen. En liten tur ute har de også vært. Det er mye spennende å oppleve for små troll. Tennene er på vei ut og det er nok ikke lenge før vi kommer til å merke det. Jeg skulle egentlig ha tatt litt bilder av dem, men det har gått litt i ett her. I morgen skal jeg arrangere selskap. Odd Erik blir 32 år. Hipp, hipp hurra! Derfor rekker jeg nok ikke å ta bilder før søndag, men for dere som lurer på hvordan de ser ut.... De er utrolig nydlige.... he, he. Tirsdag fikk Demi være med på trening. Det tror jeg hun satte pris på. Hun er forsatt i farta selv om puppene slenger hit og dit. Det ble litt lydighet og noen bitt i pølse og arm. Pelle går som et skudd om dagen og Odd Erik er knall fornøyd.

Jeg vil gratulere Benedikte i vår treningsgruppe som den 11.03.07 fødte en velskapt gutt på 2 530 gram og 48 cm. Benedikte hadde termin den 04.04.07, men fødselen måtte settes igang tidligere pga. svangerskapsforgiftning. Heldivis står det bra til med mor og sønn. Vi blir flere på trening med barnevogn i sommer.

13.03.07

B-gjengen har fått 8 halvsøsken i Norge. 6 hanner og 2 tisper etter Wiseweiler´s Queen og Ben vom Langen Grund. Gratulerer så mye til Nina og Gert. Ny link er lagt ut.

08.03.07

Influensaen har gått på rundgang her i huset, så vi har vært litt reduserte. Valpene som nå har blitt 2 uker er friske og fine. Nå har de åpnet øyene og begynner å bevege seg litt rundt i kassa på noe ustødige ben. Klørne er klippet for annen gang. En morgen jeg kom inn i valpekassa kom det en liten valp mot meg og logret når jeg snakket til han. Det var nok til å smelte hjertet mitt... Ikke mye som skal til...Det er så herlig å se de utvikle seg. Snart kan jeg tenke meg det er liv og røre her.

Vil minne alle rottweiler eiere om Generalforsamlingen på Høvik Scandic Hotell lørdag den 10.03.07 kl. 12.00.

28.02.07

I dag er valpene en uke og har fått klippet klørne for første gang. De er gode og runde og vi gleder oss til de vil åpne øyene. Demi er nå med på små turer så hun får aktivisert seg litt. Det er litt trist at det kun ble 4 valper i dette kullet, da vi har fått en del henvendelser fra personer med samme ambisjoner og målsetninger som oss selv. Det var tungt å måtte gi beskjed til disse at det dessverre ikke ble nok valper. Spesielt til min dyktige valpekjøper Lill-Anita, og Kerstin fra Sjölundas Kennel, som skulle hatt en tisper i fra dette kullet. Jeg håper å høre fra personer som dere neste gang vi har et kull. Gode valpekjøpere vokser ikke på trær! Til tross for dette gleder vi oss veldig over de 4 vi har fått og håper de nye eierene vil bli fonøyde med sine kommende håp.

25.02.07

Valpene er nå 4 dager. Man kan nesten se at de vokser. Demi har mye melk så de er gode og runde. Jeg bruker mye tid til å bare sitte og se på dem. De er sååå nydlige.....Dennis begynte å gråte da han hørte at vi skulle selge dem. Det syntes han var dypt urettferdig. Han vil beholde alle sammen. I dag fikk jeg en glad nyhet fra Elisabeth: Rally er øyenlyst fri. Nå håper vi på lignende resultater på resten av kullet. Vil også gratulere Elisabeth med 2. plass i klasse 2 med Goggen i dag. Her går det fort i svingene.

21.02.07

Da er valpene kommet. Det ble 5 valper, men dessverre så døde den ene under fødselen. 3 gutter og 1 jente koser seg nå med Demi i valpekassen. Mor og valper har det bra, men det har vært en hard dag. Vi trodde det skulle komme flere valper da Demi var ganske stor på slutten, men så feil kan man ta. Se bilde av henne tatt i går. Alle valpene er solgt.

13.02.07

Nå er det ikke lenge til B-gjengen melder sin ankomst. Til fredag er det kun en uke igjen. Jeg har ordnet meg fri fra jobb og vi venter i spenning på hva som kommer i valpekassa. Både jeg og Demi begynner å bli ganske tunge. Vi vagger rundt her hjemme, mens Pelle er i full trening frem til VM i mondeo ring i mai. Lizzie har kommet på vinterferie og skal være her frem til påske. Vi har også passet politihunden Anton en uke, så det har vært nok hunder her i en periode. Odd Erik hadde kurs i skyds og lydighet for en gjeng hyggelige rottweiler eiere forrige helg, mens jeg måtte jobbe. Nå gleder jeg meg til noen helger med fri. Dennis har fått hest, en liten Shetlandsponny som lyder navnet Sunshine. Han står sammen med Fjordhesten Nina i stallen hos Odd Erik sin bror Per Anders og samboer Åshild. Nina skal ha føll i midten av april, så her skal alle ha barn.

26.01.07

I dag har vi vært på ultralyd med Demi og der var det valper. Dyrlegen kunne ikke se hvor mange det var, men han trodde det var et greit kull. Nå gleder vi oss til å få valper i huset. Dette blir det første kullet etter Ben vom Langen Grund i Norge, så det blir veldig spennende å se hva det blir av disse krabatene. Demi er fortsatt under trening og får være med så lenge hun orker. Hun begynner nå å legge på seg, så vi får se hvor tung hun blir fremover. Jeg driver for tiden med litt oppussing. Dennis har flyttet inn på et nytt og større rom. Det gamle rommet hans blir valperom før vi pusser det opp til den nye babyen. I helgen er Dennis på fjellet med Anita og jentene. Jeg og Odd Erik koser oss alene hjemme, men gleder oss til han kommer tilbake.

Vi ser gjerne at A-kullet blir øyenlyst i løpet av våren. Rally skal insemineres med Nuch NV-98 Nordv 98-99 Wiseweiler´s Blizzard til høsten hvis alt går i orden. Vi ønsker derfor å ha resultater på forhånd. Kullet vil være hos kennel Get Weiler.

17.01.07

Dagene går sin vante gang. Jeg har fri i dag og det er deilig. Har vært litt slapp de siste månedene, men begynner å komme meg nå.Vi er veldig spente på om Demi skal ha valper. Det er snart 4 uker siden vi var i Tyskland og hun studeres nøye hver dag. Hvis hun er drektig vil hun snart begynne å legge seg ut. Det er mulig vi vil ta en ultralyd i neste uke. Er så spent.....og gleder meg veldig. Fikk Therese og Emte til å kjenne på henne på trening i går og de synes det ser positivt ut.

Torsdag ble Alex godkjent tjenestehund i Politiet. Gratulerer så mye til Fredrik.Velfortjent! Etter mye arbeid er du endelig i mål. De fleste hundene på trening viser stor framgang, så det blir spennene å se hvilke mål de kan nå denne sesongen.

03.01.07

Da er hverdagen her igjen. Vi har kost oss veldig i julen, både jeg og Odd Erik har hatt fri. Dagene har gått med til spising og mer spising. Nå er det på tide å røre litt på seg igjen. Odd Erik har trent en del hund i julen. Han vil trene og konkurrere med Demi denne sesongen da jeg er gravid og har termin 26.05.07. Vi gleder oss veldig til familieforøkelsen. Først valper så baby... Vi kommer ikke til å ha fritidsproblemer i 2007...

bottom of page