top of page

Om kombinasjonen

Valper ventes etter Bl Pelle Av Nangijala og Hola Du Mont Libre, alias Bolla.

Begge hundene er HD: A og AA: A.

Bolla er godkjent patruljehund i politiet og tjenestegjør i Østfold politidistrikt. Hun kan beskrives som voldsom. Spesielt bitearbeidet! Bolla er ekstremt rask og kommer voldsomt inn i sine angrep. Alltid fullt bitt, og er det noe som heter naturlig fullbiter så er hun akkurat dette. Allikevel er hun en hund som er lett å håndtere og kontrollere. Bolla er også en meget sosial og trivelig hund. Både rundt barn og andre hunder.

Bolla er ekstremt arbeidsvillig samtidig som hun har evnen til å slappe helt av hjemme i hus. Selvfølgelig miljøsterk, men det er først og fremst hennes voldsomme jakt og kamplyst og sosiale evner som gjør henne til den fantastiske hunden hun er. Bolla besitter også noe alvor, men dette er ikke fremelsket siden hun er voldsom nok som hun er.

Bolla`s mor, Aurore Du Mont Libre, er en mondioring 3 hund samtidig som hun konkurrerte i Campagne. Hun var GP Winner Campagne 2006. Bolla`s far er også en mondioring 3 hund. Han har representert Belgia under VM med en 6.plass i cat.3 som beste resultat. (hentet fra workingdog.eu)

Pelle er godkjent narkotikahund i politiet. Han er også er under utdanning til patruljehund med planlagt godkjenning høsten 2012.

I tillegg er Pelle en mondioring 3 hund. Han har deltatt på fire verdensmesterskap med en 2.plass i cat.2 som beste resultat.

Pelle er en ekstremt sosial og trivelig hund. Gjør seg like godt som maskot i barnehagen som på skyddsbanen. Han er også veldig miljøsterk, noe som kreves spesielt av en narkotikahund. Helsemessig har han vært upåklagelig. Til tross for avsindige mengder trening har han aldri vært halt eller syk på noen måte. Noen sting har det imidlertid blitt...

Pelle besitter store mengder med jakt og kamplyst. Biter fullt og hardt samtidig som han er veldig lett å kontrollere. Hans samarbeidsvillighet er særdeles stor og han gjør alt i sin makt for å tilfredstille sin fører. Dette kommer til syne både på skyddsbanen og under søksarbeidet. Som narkotikahund evner han å søke gjennom leilighet etter leilighet over lang tid og fortsatt gjøre funn. Noe han gjør i reelle søk ukentlig.

Arbeidsvilligheten er særdeles stor og for Pelle spiller det ingen rolle om det er skyddsarbeid, spor eller andre typer søk. Bare han får jobbe. En dag uten jobb/trening, er en dag uten mening. Uansett tid på døgnet!

Under NM for narkotikahunder i 2010 fikk han bestemannspris for beste spor, felt og objektsøk.

Faren til Pelle er Grim Van fort Oranje fra Nederland. En meget stor hund på godt over 40 kg. Grim har flere avkom i Sverige og Finland som konkurrerer i både Ipo, svenskeskydd og mondioring. Grim selv har deltatt på både Nm og Vm i Ipo.

Pelle`s mor er Kukay`s Xilla, søster til ikke så ukjente Xjules. Xilla er godkjent PH1 i KNPV som er det Nederlandske politiprogrammet.

Xjules har flere politihunder etter seg i Sverige og disse er kjent for å være særdeles reelle og voldsomme hunder.

Vi forventer hunder med voldsom arbeidslyst samtidig som de skal være sosiale, trivelige og stabile. Vi forventer derfor at disse hundene skal være i stand til å gjøre all slags jobb. Enten de skal bli politihunder eller konkurransehunder. Arvtageren til Pelle forventes også å komme fra dette kullet....

bottom of page