top of page

Velkommen til vår side

Odd Erik

Jeg har hatt egen hund siden jeg kjøpte min første hund for konfirmant pengene mine. Under førstegangstjenesten var jeg vernepliktig hundefører ved Rygge Hovedflystasjon. Her ble jeg Norgesmester for lag under NM for tjenestehunder. Var også hundefører et ½ år ved den norske ambassaden i Moskva. Deretter jobbet jeg noen år som vekter m/hund før jeg fikk jobb på Forsvarets Hundeskole hvor jeg har jobbet 3, 5 år som dressør/instruktør. For så å være tilbake på Rygge Hovedflystasjon som NK for hundetjenesten i 2,5 år. For tiden jobber jeg som politibetjent i ved hundetjenesten i Oslo.

Jobben i Moskva besto i å være vakt med hund under byggingen av ny ambassade. Jobben på hundeskolen besto i å produsere flere typer hunder etter forsvarets behov. Trente og godkjente her 14 patruljehunder og to narkotikahunder. Godkjente også hunder i div. tilleggsutdanning som vindsøk fra båt og lavine. Jeg var også godkjent testleder for hunder til inntak til hundeskolen og har testet en rekke hunder. Jobben på Rygge besto i å lage godkjente ekvipasjer av vernepliktige hundeførere og våre hunder.

Har konkurrert med flere hunder i bruks og lydighet. Vært med i to nordiske mesterskap i forsvarshund (svenskeskydd), med 1.plass i 2000 og 4 plass i 2001. Denne hunden var også godkjent i forsvaret med vindsøk og lavine som tilleggsutdanning.

Har også trent 4 minehunder til Norsk Folkehjelp på fritiden. Som alle har vært operative i Afrika og i Bosnia.

Har vært instruktør på Sølenkurset for NBF og på Østlie´s Hundesenter i Elverum en rekke ganger.

Har konkurrert med Tina i A (elite) spor og rundering og tatt flere cert. Denne hunden hadde også opprykk til mondioring 2 og er nok den eneste hunden i verden som har hatt denne kombinasjonen. Tina måtte dessverre avlives sommeren 2005 p.g.a. spondylose. Hun er dypt savnet!

Har også konkurrert mondioring med Pelle som ble nr. 6 i VM i MR I for alle raser høsten 2007, nr. 5 i VM i MR2 for alle raser høsten 2008 og nr. 2 i VM for alle raser i 2009. Pelle er også godkjent patrulje og narkotikahund i politiet. Han tok 2 bestemannspriser under NM for Narkotikahunder 2010 og ble nr. 3 i NM for patruljehunder 2013, nr. 4 i NM for patruljehunder 2014, samt bidro til lagseier både i 2013 og 2014.

Nå trener jeg med min tjenestehund Krim som er sønn og etterfølger av Pelle.

Jobber også mye som skyddsfigurant for flere typer hunder. Har vært figurant på Nordisk Mesterskap 2004 (forsvarshund) og på NM for politihunder 2005, 2006 og 2007.

Er figurant for Neal Wallis som ble to ganger verdensmester i mondioring, 2003 og 2004

Er daglig figurant for flere politihunder og militære tjenestehunder.

Ylva

Fikk min første hund i 1990. Var da medlem i Indre Østfold Hundeklubb og drev med lydighet. Traff Odd Erik i 1995 og man kan trygt si at han hadde samme interesse for hund som jeg (om ikke mer…). Jeg fikk min første rottweiler i 2001 fra kennel Festina i Drøbak, og har trent IPO og bruks med henne. Demi fikk opprykk til B rundering IPO III og RRP II. Hun har også en 13. plass fra VM i IPO for Rottweiler. Vi måtte dessverre avlive Demi i september 2012 pga. kreft. Hun ble 11 år gammel. Foreløpig har jeg tenkt å ta en pause før jeg starter opp med en ny hund. Med full jobb, 2 barn og 2 maller i hus har jeg ikke fritidsproblemer.

**************************************************************************

Sammen har jeg og Odd Erik startet Magneslia Kennel som vil ha et lite oppdrett av rottweiler og malinois. I vårt oppdrett vil sunnhet, mentalitet og bruksegenskaper komme i første rekke. Vi selger kun valper til personer som har planer om å bruke hunden som konkurranse- eller tjenestehund, ellers vil vårt arbeid med å avle frem disse egenskapene være bortkastet. 

**************************************************************************

Kontakt oss:

Ylva Mob: 90 74 80 14

Odd Erik Mob: 95 16 47 31

Email:

y.magnes@frisurf.no

oemagnes@online.no

bottom of page