top of page

Nyheter/Oppdateringer 2008

06.12.08

Julen kommer fortere og fortere for hvert år, men den er alltid like velkommen. Gleder meg mest til juleferien med god tid til barn og hunder.Som dere sikkert har fått med dere har vi bestemt oss for å ha et siste kull på Demi. Denne gangen har gamle "konkurrenter" slått seg sammen i håp om å skaffe arvtakere til disse to flotte brukshundene. Med denne kombinasjonen kan vi nesten garantere høye drifter og stor arbeidslyst. Jeg gleder meg veldig til å ha valper igjen, da det er 2 år siden sist. Både Demi og Ipho er øyelyste fri i en alder av 7 år. Alle avkom etter Ipho som hittil er øyelyst er øyelyst fri. Det gir meg mulighet til å prøve denne kombinasjonen, selv om Tyson er på linjene. Det som tiltaler meg mest med Ipho/Tyson i tillegg til gode bruksegenskaper, er evnen til å ville tilfredstille fører. At Ipho er en sosial og trivelig hund, samt ikke er hanhund aggressiv, er heller ingen ulempe. Vi har stor tro på denne kombinasjonen.

22.11.08

Demi og Magneslias´s Atter en Konge ble i går øyelyst. Demi er fortsatt fri i en alder av 7 år. Kongen har bakre polkatarakt, men den har ikke utviklet seg siden siste øyelysning. Dyrlegen mente derfor at han ikke ville merke noe til det i løpet av livet. Det er jo en lettelse å vite. Det er nå 3 i A-kullet som har bakre polkatarakt, men alle har svak grad og vil sannsynligvis ikke merke noe til det. Jeg trøster meg med at det verre ting som kan skje en hund, men det er fortsatt synd at ikke flere øyelyser hundene sine. Det ville gitt oss en bedre oversikt.

05.11.08

Nå som vinteren nærmer seg med stormskritt, må jeg bare sette inn to vakre høstbilder av Magneslia´s Bodmer. Takk til Emma for de fine bildene.

01.11.08

Vi har igjen vært på vm i mondioring. Denne gangen var vi flere fra Norge enn noen gang tidligere. Renee, Therese og Peder stilte i mondio1. Jeg stilte i mondio2 og Neal i mondio3.

Oppkjøringen dette året har heller ikke vært optimalt for vår del. Dette har selvfølgelig med prioriteringer å gjøre. Pelle er også under utdanning til narkotikahund i politiet og dette har tatt en del tid. Vi kan vel si at vi har en del utfordringer foran oss før vi er klare til godkjenning i Mars 2009. Mondio-treningen har følgelig fått mindre tid og lenge var vi i tvil om vi i det hele tatt skulle reise. Vm var i år i Asti, nord i Italia. Her er det selvfølgelig varmt på denne tiden av året og planen var å reise i god tid, ca. en uke før. Dette skulle vise seg å bli noe problematisk. Løsningen ble at Neal og Renee tok med seg Pelle i bilen uken før. Ylva og jeg kom nedover med fly på onsdag. Jeg var selvfølgelig nervøs for hvordan Pelle skulle fikse dette. Han har ikke vært borte mange dager fra fattern før, ihvertfall ikke i en fremmed bil i motsatt ende av verdensdelen. Dette viste seg å ikke være noe stort problem. Pelle spiste og koste seg sammen med Neal og Renee og var i storform da fattern kom på besøk. Neal hadde også trent litt hopp med han der nede så han skulle få ut litt damp...

På konkurransedagen hadde vi håpet å få startet litt tidlig. Før solen virkelig begynte å virke. Dagen før viste gradestokken 26 grader, og vi ville gjerne unngå denne varmen. Tross alt noen grader forskjell fra moderlandet...

En kan jo alltids håpe, men Murphy hadde også noe han skulle ha sagt...Navnet vårt ble trukket ut veldig seint og vi startet nesten sist. Bare to stykker startet bak oss. Fordelen er at man får sett hvilke feil andre gjør og man kan lage sin egen plan for å unngå de samme. Ulempen er at man blir sinnsykt jævlig nervøs, og begynner nesten å skremme seg selv. Spesielt etter at man så at flere av de store mistet mange poeng både i lydighet og i angrepene. Man begynner da å tenke på hvordan egen hund vil takle utfordringene når gutta fra Belgia mister flere poeng i angrep. Hvordan vil da et lite "malleskinn" fra Norge klare seg????

Endelig var det vår tur og både Pelle og jeg gledet oss. Pelle startet som vanlig med sitt show, og hvilket show. Hele lydigheten gikk som "Hans i Grete", til fulle poeng. Ikke ett eneste jævla poeng mistet vi på lydigheten og Pelle var i stor-form....Hvor ofte går en hund til 100% i lydighet? Vet at Neal har gjort det en gang, men kan ikke huske å ha sett noen andre gjøre det.

Hoppene satt også med max høyde.

Så skulle moroa starte. SKYDDS...Vet fra før og tidligere stevner at Pelle pleier å synes at dette er stor stas. Stor stas var det også denne dagen. Etter angrepene ledet vi fortsatt, med beste score av alle på de heftige angrepene som angrep over hinder, og angrep med accessories.

Så kom søket. Her skal hunden søke etter en figurant på banen selvstendig. Det vil si uten anvisninger og dirigering. Når sant skal sies har dette aldri vært vår sterke side, men vi hadde forhåpninger siden vi mente at figuranten sto forholdsvis lett til. Banen var selvfølgelig en fotballstadion med en haug av funksjonerer på banen samtidig som søket skal utføres. Pelle blir sendt og han løper selvfølgelig dit hvor han så firguranten sist. Der hvor flere av angrepene ble foretatt. Problemet var at dette var i motsatt ende av banen i forhold til hvor figuranten sto. Pelle søkte og søkte i det samme området. Helt overbevist om at figuranten måtte befinne seg der. Etterhvert så det ut som om noen skrudde på lyset i hans hode. Pelle snudde helt om og løp til motsatt ende av banen, rett mot figuranten. Endelig tenkte jeg, gudene er med oss og den største pokalen skal til Norge. Gudene var imidlertid ikke med oss, og de ble forbannet av meg i lang tid etterpå. Ca. ti meter foran figuranten snudde Pelle og løp opp igjen til motsatt ende av banen, der hvor han hadde vært tidligere. På søket fikk vi tildelt 2 eller 3 minutter og tiden var dermed ute. Mister vi søket, mister vi også transporten som etterfølgende øvelse. Det vil si 40 poeng.....Og transporten som vi hadde gledet oss til siden dette er ett av våre glansnummer...

Når det da er tid for forsvar av fører får Pelle se figurant igjen. Enkel som han er tenkte Pelle da transport som alltid er øvelsen etter søket. Pelle smelte rett i transport så var den øvelsen over også. Totalt miss!!!!!!!! Sammen med søket mistet vi da 70 poeng og fikk totalt 217 poeng. Vinneren fikk 262 poeng. Vi endte som nummer 5. Hadde vi klart søket så jævlar....da hadde det blitt mye poeng og plasseringen en helt annen.

Applausen var stor da vi gikk av banen for de fleste hadde nok trodd at vi skulle vinne før søket. Vinneren fra Belgia kjenner vi fra før og da jeg gikk for å gratulere sa han kondolerer. Han var overbevist om at dette uhellet ikke kom til å skje igjen og at vi kom nok til å ha flere "strider" om poengene. Jeg forklarte han at det var helt rett. Next time.........next year, in Belgium, you and me......

Det skriver vi om en annen gang for da har det sikkert dukket opp andre problemer...........

Vil til slutt gratulere Therese og Indi som ble verdens beste i mondio 1.

30.10.08

Da har jeg og Odd Jøran vært på nok en vellykket tur. Denne gangen satt vi nesen mot nord, nærmere bestemt Tromsø. Flyet gikk tidlig og Odd Jøran hentet meg kl. 04.45. (gjesp) Flyturen gikk greit og vi kom oss til Polarhallen hvor vi møtte Ann Tove, som hadde med seg Gullet og Sølvet fra Odd Jøran sitt D-kull. Begge fikk HP og fin kritikk. Deretter fikk vi oss noen timer på øyet før vi ble med på middag arrangert av Ann Tove og hennes klubb. Det ble en hyggelig kveld med god mat. Demi koser seg alltid når vi er på tur. Hun får bl.a. sove i sengen, noe som er strengt forbudt hjemme. Denne gangen fikk hun egen seng å boltre seg i, da jeg var så heldig å få tildelt et dobbeltrom. Søndags morgen kunne vi sove lenge da vi ikke hadde oppmøte før kl. 11.00. Først ut var Odd Jøran med Ipho som vant championklasse og ble beste hannhund . Dermed var norsk, nordisk og internasjonal championat i boks. Demi fulgte i fotsporene til Ipho og ble beste tispe med cacib, og internasjonal champion. Jeg hadde lånt båndet til Odd Jøran da jeg gikk i ringen, og han måtte derfor ta mitt når vi skulle inn for å kåre BIR og BIM. Han ble skikkelig irritert fordi jeg hadde et tynt lite bånd som selvsagt røyk i ringen. Jeg kunne ikke skjønne hva han snakket om, da jeg hadde med meg et solid lærbånd. I buret ved siden av Demi satt det en stakkars liten miniatyrhund, som dessverre mangler et bånd..... Ipho stakk av med seieren og ble BIR, Demi som ikke beveger seg så bra på glatte gulv ble BIM. Vi hadde begge fått det vi kom for og gikk strålende fornøyd ut av ringen.. Jeg viste frem Ipho i gruppefinalen. Han stilte seg opp som en gud med kun fokus på Odd Jøran og ballen. Dessverre ble han ikke plassert, men dommeren viste veldig interesse for han. Det var også flere tilskuere som senere kom å sa at de hadde lagt merke til den stilige rottweileren i ringen. Moro...og gratulerer så mye til Odd Jøran. Det er helt utrolig å ha nådd disse målene med en brukshund, men det beviser at det lar seg gjøre.

05.10.08

I går var jeg i bryllup til min søster Kristin og hennes utkårede Kjell Kristian. Det var flott dag med familie og venner. Jeg tror jeg drakk et glass eller 2 for mye, noe som ikke er særlig smart når vi måtte opp i 7-tiden for å reise til Uddevalla. Rune hadde tatt veien fra Trøndelag og fikk det ærefulle oppdraget som dagens sjåfør. Jeg er veldig fornøyd med dagens tester. Jeg ble positivt overrasket over Rally som imponerte både meg og dommerene, og fikk 488 poeng. Kongen visste jeg ville gå en bra test, og det gjorde han også. Han fikk 471 poeng. B-gjengen fikk sin MH beskrivning. Jeg fikk dessverre ikke sett Bea da hun gikk samtidig med Rally. Som sagt var ikke formen helt på topp så det ble en hard tur hjem og rett i seng.. Når skal man lære.....

02.10.08

Fredag var jeg og Odd Erik invitert på fest og feiring av 5-årsmarkering av nyetableringen av Forsvarets Hundeskole på Hauerseter Leir ved Sessvollmoen. Det ble en hyggelig kveld sammen med de tidligere kollegaene til Odd Erik. Mange av dem hadde vi ikke sett på lenge. Vi var hjemme sent på kvelden, og jeg var derfor ganske trøtt når vekkeklokken ringte dagen derpå. Jeg og Per Anders heiv oss i bilen og dro til Båstad for å gå NKK´s kåringsprøve med Rally og Mia. Begge fikk bestått og vi ble nr. 1 og 2 av 9 deltakere. Magneslia´s Bea gikk K-test på samme sted. Bea lekte seg igjenom testen og hadde ingen problemer med momentene. Det var ca. 40 hunder som ble testet og av disse strøk nesten 50 %. Janne hadde samme dag tatt med seg Magneslia´s As Soon As Possible og Magneslia´s Amber til Uddevalla for korning. Begge gjorde en veldig bra test. Asap fikk 436 poeng og Amber fikk 441. Janne var veldig fornøyd når hun kom innom meg på hjemveien. Neste helg skal vi i bryllup til min søster på lørdag. Søndag skal vi til Uddevalla med Rally og Magneslia´s Atter en Konge for korning, og Magneslia´s Bea og hennes bror Bodmer skal MH- testes. Det blir spennende. Onsdag reiser vi til Asti i Italia, da 5 fra vår treningsgruppe skal delta i VM i mondioring, deriblant Odd Erik med Pelle. Jeg skal veive med det norske flagget, drikke vin og kose meg...Vi gleder oss veldig og håper på gode resultater. Heia Norge!

25.09.08

Fredag dro jeg til Tønsberg for å hjelpe til med å arrangere jubileumsutstilling. Norsk Rottweilerklubb fyller i 75-år i år og det ble feiret med utstilling med stor cert, klubbmesterskap i lydighet og NM i IPO for rottweiler. Det var 130 rottweilere påmeldt til utstillingen. Lørdag hadde jeg oppmøte kl. 07.30 på Team Slagen sin bane. Først gikk SL prøvene sine spor, så dro vi for å gå IPO III sporene. Demi går ikke bra spor på stevner for tiden. Hun skjønner fort at her blir det ingen belønning, noe som gjør at hun mangler "trøkk" i sporet. Jeg klarer ikke å lure henne lenger. Vi får 80 poeng for sporarbeidet. Hege og Ross er uheldige og kommer ikke ordentlig i gang, de må derfor bryte. Trond og Aira går dagens beste spor og får en ny napp i vandrepokalen i spor. Så er det bare å hive seg i bilen for å rekke utstillingen på Jarlsberg Travbane. Rally er først ute i åpen klasse. Her er det 20 tisper i klassen og Rally plasserer seg som nr.2 etter Last Legend´s Archangel som vinner klassen. Kun disse to får CK. Gratulerer så mye til Marit. Når klassen er over må jeg løpe og bytte hund. Nå er det Demi sin tur som skal stilles i bruksklasse. Her er det kun 3 tisper i klassen. Demi vinner klassen, Ambolt´s Bare Bea blir nr. 2 og Ambolt´s Dødsøt blir nr. 3. Alle får CK. Gratulerer så mye til Ann-Karin og Lena. Det ble veldig mye løping for dommer Dieter Hoffmann og på et tidspunkt trodde jeg nesten at jeg skulle dø av surstoffmangel. Tror det er på tide å trene litt kondis..... Nå står jeg med 2 tisper som skal inn i beste tispe klasse. Takker derfor Hannele som stilte Rally for meg. Demi blir beste tispe og får storcert, noe som gir henne to nye tittler: Norsk og Nordisk utstillingschampion. Jeg må få lov til å takke min supre dobbelthandler Hege, som jobbet som en gal for å få Demi til å vise seg fra sin beste side hele tiden. Hege har mye å si for det gode resultatet. Tusen, tusen takk...Bankrott´s Intrepid Ace blir beste hannhund og Ross blir beste veteran. I BIR og BIM finalen trekker Ace det lengste strået (ikke uventet) og blir BIR, Demi blir BIM. Gratulerer til Merethe og Gunnar. (Bilder kommer snart.). Vi får også med oss vandrepokalene som tidligere har blitt delt ut i Letohallen i oktober. Etter utstillingen får jeg melding fra Lill-Anita som har bestått ferdselsprøve med Gisma. Gratulerer så mye. Jeg fikk dessverre ikke sett på, men jeg hørte at Gisma gikk en flott lydighet. Det tikker også inn en melding fra Elisabeth om at Rallys datter har blitt BIM for Liv Ramsjø. For en dag... Deretter var det bare å hive seg i dusjen før jubileumsmiddagen. Det ble en hyggelig kveld med god mat før jeg stupte i seng. Søndagsmorgen var det oppmøte kl. 09.00 på Team Slagen sin bane. Nå er det tid for lydighet og skyds. Demi går en grei lydighet, men har problemer med hinderet og A-hinderet som hun ikke kommer over på tilbakeveien. Det er tydelig at det er noe som ikke er som det skal. Hun får 84 poeng. Odd Jøran og Ipho går som vanlig en flott lydighet, det samme gjør Trond og Aira. Ross sliter også med hindrene og taper en del poeng på dette. Demi får 90 på bitearbeidet og ender på en 2. plass etter Odd Jøran og Ipho.Trond er uheldig på bitearbeidet, da Aira ikke slipper armen etter motprøve. Han vil komme sterkere tilbake. Selv om det ikke ble de store poengsummene på meg og Demi er jeg veldig fornøyd. Hun prøver så godt hun kan, og jeg kan ikke forvente mer når jeg nesten ikke har trent henne det siste året.

Sum av sumarium har det vært en vellykket helg og jeg har vært og kjøpt meg ny premiehylle.. he, he.

Til lørdag skal jeg og Per Anders gå NKK´s kåringsprøve i Båstad og vi krysser fingre og tær.

25.08.08

Denne helgen har Magneslia´s Atter en Konge vært i aksjon igjen med opprykk til A-spor begge dager. Kongen er nå i A- spor og rundering. Store gratulasjoner kommer fra stolte oppdrettere. Jeg har i kveld vært på kveldsstevne i Sarpsborg, og Rally har bestått ferdselsprøve og utholdenhetstest. Gratulerer så mye til Per Anders og Mia som også har bestått utholdenhetstesten. Denne uken har jeg fri og koser meg veldig. I morgen skal jeg møte Kim og Hege og gå spor med Demi. Jeg får se om jeg melder henne på til NM. Gamlemor må få gjøre noe hun også..... og klar for å jobbe det er hun alltid....

03.08.08

Pelle har vært med på tur til Finland hvor de arrangerte sitt første mondioring stevne. Det var påmeldt 12 ekvipasjer og det skulle konkurreres i mondio1 og mondio2.

I mondioring må man ha to stevner på hvert nivå med to forskjellige dommere før man kan rykke opp til neste. Planen vår var derfor å stille i mondio1 på lørdag og mondio2 på søndag. Med ett godkjent resultat i mondio2 på søndag ville vi være klare for VM i mondio2 i oktober.

På lørdag hadde vi startnummer 4 og standerden ble satt. 198 poeng av 200 mulige!!!!!!!!! 2 poeng ble trukket fordi jeg hadde en lang kommando. Ellers fullt hus!! Dette visste jeg ville bli vanskelig og slå, og ingen klarte det heller. Therese og Peder fikk også over 190 poeng og ble henholdsvis nummer 2 og 3. Pallen besto dermed av bare nordmenn. Renee med Dark misset førerforsvaret denne dagen, men skulle komme sterkere tilbake på søndag.

Etter premiutdelingen fikk vi litt tid til å trene før konkurransen søndag. Jeg var litt bekymret for lengdehoppet. Pelle har bare sett vårt eget hopp i Vestby, og jeg vet at det kan være vanskelig å vite hvor man skal satse. Dette fikset vi raskt og hundene våre fikk fri resten av dagen.

Det er ett vanvittig stort sprang fra mondio1 til mondio2. Programmet blir vesentlig større og figurantarbeidet blir en helt annen verden. Da er ingen "snille" lenger og figurantene gjør alt hva de kan for å stjele poeng.

På søndagen startet de med mondio1 hundene, så det ble en del venting på oss. Det var varmt som h.... og det bekymret meg litt. Dette skulle vise seg å være ubegrunnet. Pelle gikk som en vind også denne dagen. Visst ble han sliten, men han er ikke en gutt som gir seg av den grunn. Vi misset noen poeng på ligg med fortsyrrelser og fremadsending. Fremadsendingen var flyttet fra lørdagen, så jeg tenkte at Pelle vil sikkert dra mot samme sted som dagen før. Derfor sendte jeg hunden litt skrått i forholdet til målet. Det var ikke en god ide. Pelle suste avgårde den veien jeg sendte, og vi mistet dermed noen poeng siden han gikk utenfor senter. Kanskje bør vi stole på hunden og treningen?!?! Det gjør jeg ihvertfall neste gang.

Etter lydighet og hopp var det tid for bitearbeid. Pelle var sliten, men det var glemt han når han skjønte at det var mulighet for noen bitt. Bitearbeidet gikk vanvittig bra. Førerforsvaret var vanskeligere enn jeg har sett på mange VM. Det var selvfølgelig to figuranter og vi måtte rake og trille trillebår i det som føltes som en uendelighet. Vi fikk fullt hus på øvelsen og deretter var det søk med transport. Jeg visste at skulle vi misse poeng på skydds måtte det være på denne øvelsen. Angrepene som var til slutt bekymret meg nada. Det er ikke mange figuranter i verden som kan ta poeng fra Pelle i angrepene.

Søket gikk bra, halsen var ren så transporten kunne begynne. Det var tydelig at Pelle begynte å bli sliten men han var fortsatt "klokkeren". Figuranten fikk totalt 8 meter i transporten på tre forsøk. Dette skjer aldri på trening så jeg lurte litt på hvorfor. Det viste seg at vi hadde fått lynvingen som figurant på denne øvelsen. Han forklarte meg etterpå "don`t worry"! Han hadde akkurat vært i Belgia og der tok han 15 meter på verdensmesteren i mondio3. Vi ble derfor enige om at transporten var sinnsykt bra. Angrepene gikk som ventet bra og vi vant med drøyt 40 poeng over neste mann. En ny seier som gjorde helgen komplett for vår del.

Renee som misset en del poeng på lørdag fikk sin hevn på søndag. Hun vant mondio1 med 184 poeng, med Therese og Peder som nummer 2 og 3. Norge røsket dermed med seg alt det gjeve denne helgen. Ikke nok med det, men alle er også fra samme treningsgruppe.

Nå bærer det av sted til Sæter. Pelle skal også bli narkotika hund så vi må 3 uker på kurs i Kongsvinger. Planen er godkjenning i februar/mars og forhåpentligvis VM i mondioring i oktober. Vi får se hva som går. Kan ikke rekke alt her i verden. Vi skal 6 uker til på kurs i Kongsvinger før godkjenning, og døgnet har bare 24 timer. Hvile? Det gjør vi når vi blir gamle...............

Enter banen i Finland

( se flere bilder av Pelle i Finland)

06.07.08

Etter mye frem og tilbake har jeg bestemt meg, og det med tungt hjerte, for å ikke delta på VM. Demi halter fortsatt og vi vet ikke hvorfor. Jeg har heller ikke tid eller mulighet til å trene så mye som man bør hvis man skal reise ned til Nederland for å representere Norge. Det er mulig vi reiser nedover for å heie på Kent, Odd Jøran og Trond. Det er 3 ekvipasjer som kan gjøre det veldig bra og jeg ønsker dem lykke til. Heia Norge!

03.07.08

Jeg og Demi hart vært en uke på Nordic IPO workshop for rottweiler i Sarpsborg. I og med at jeg bodde hjemme denne uken fikk jeg ikke vært så sosial på kvelden som jeg skulle ønske. Det ble alikevel en fin og lærerik uke med gamle og nye venner, til tross for at værgudene ikke var med oss. I år var vi delt inn i 3 grupper med 3 instruktører. Henrik Neumann fra Danmark kom med mange nyttige råd under sportrening, i skyds og lydighet fikk vi hjelp av "the one and only" Ismael de Vos og Kristoffer Adersson fra Sverige var vår dyktige figurant denne uken. Til neste år regner jeg med at vi møtes i Danmark. Det gleder jeg meg til, da blir det husmorferie... I slutten av uken var det Nordisk Mesterskap for Rottweiler. Jeg og Demi ble nr. 2. Gratulerer så mye til Kent og Cujo som ble "Nordisk Mester" Hege og Ross ble nr. 3 og sikret seg dermed en plass til VM. Gratulerer så mye. Alle er fra samme treningsgruppe, så vi må gjøre noe riktig.. (ler..). Jeg har ikke hatt mulighet til å trene så mye denne sesongen og det så jeg spesielt på sporet. Hun sliter veldig med motvind og blir slurvete når hun skjønner at det ikke vil komme belønning i sporet. Jeg har fått en hund med "stevnetryne". Nå må vi tenke nytt og trene mer. Spørsmålet er om jeg har tid og mulighet. Jeg må i dag ta avgjørelsen om jeg skal reise til VM eller ikke, og jeg er veldig i tvil. Fortsatt halter hun litt på venstre forbein fra tid til annen. Jeg har vært en tur hos Are Thoresen og skal på en behandling til. Vi får håpe at han klarer å finne ut av det.

Demi biter på prøvens figurant Henrik Neumann. Bilde tatt av Tor Andre Breivikås

Samme helg som Nordisk Mesterskap kom Rune på besøk med Magneslia´s Atter en Konge for å ta FA i Båstad. Jeg gikk stevne samme dag og fikk ikke vært med for å se. Kongen gikk en knall test med høyeste skår i mot og koordinering. Det er moro både for eier og en stolt oppdretter.

Magneslia´s Atter en Konge. Se så fin han har blitt.....

Jeg og Per Anders (Odd Erik sin bror) har meldt oss på kåringsprøve med Mia og Rally. Det kan bli spennende! I dag skal jeg prøve å gå et spor med Rally for å se hva jeg evt. må jobbe med. Hun har gått spor før, men jeg vet ikke hvor mye. Hun kan de fleste lydihetsøvelsene, men vi må jobbe litt med konsentrasjonen.

Melissa er alene i barnehagen for første gang i dag. Hun ville ikke at jeg skulle gå fra henne og prøvde å holde meg fast. Da er det ikke lett å si ha det og bare gå. Jeg håper at det går bra med henne, hun skal heldigvis ikke være der så lenge. Det var så mye enklere med Dennis, han hadde knapt tid til å si ha det før han løp inn i barnehagen. Han har alltid vært utadvent og sosial, og dermed ikke avhengig av å ha noen kjente rundt. seg.

Neste helg reiser Odd Erik og resten av mondioring gjengen fra treningsgruppen vår til Finland for å gå stevne. Han har meldt seg på mondioring 1 på lørdag og mondioring 2 på søndag. Forhåpentligvis er Pelle klar til mondioring 2 i oktober når VM går av stabelen. Stakkars Pelle han skal lære mye om dagen. Odd Erik er blitt rekrutert som hundefører i Politiet, så Pelle trenes også mot å bli godkjent som narkotika hund.

09.06.08

Fredag fikk vi en trist telefon fra Jocke i Sudan. Familiens hunder Magneslia´s Boycott Malle og Zandonaia Koon Manola er døde av forgiftning. Boycott ble kun 15 mnd. gammel. Jeg lar Jocke forklare hva som har skjedd.:

Vi har drabbats av en tragedi. Idag har båda våra älskade hundar fått somna in för att bespara dom vidare plågor.Igår på morgonen rastade vi hundarna på stranden vid Nilen. Det är det enda ställe vi har att låta dom springa fritt. Under promenaden stack dom in i ett buskage och åt ngt. När vi kom tillbaka hem och skulle till arbetet märkte vi att dom var lite slöa och verkade frånvarande, men trodde att dom ätit ngt dåligt i kombination med värmenböljan som är här. När vi kom hem från jobbet hade dom drabbats av kraftiga kräkningar och diarre och var nästan inte kontaktbara. Vi tog hit en veterinär som konstaterade sannolik förgiftning. Då vi inte vet av vad, gav han ngn form av motgift och dom blev tillfälligt lite bättre under kvällen men sen förvärrades det mer och mer under natten. På morgonen när vi kunde få hit veterinären igen var läget katastrofalt och han uppgav att han inte kunde göra mer för dom än att vi givetvis kunde fortsätta vänta och se eller ta beslut om att låta dom somna. Han berättade också att det inte är ovanligt att man lägger ut gift för att reducera antalet vildhundar och att det sannolikt är det våra hundar ätit. Vi väntade ytterligare några timmar men då läget snarare förvärrades fanns till slut inget annat att göra. Idag kl 13.15 fick båda hundarna till vår stora sorg, somna in och passera regnbågsbron många år för tidigt. R.I.P Manola och Boycott.

Sharon och Jocke

Våre tanker går til Jocke og Sharon som har mistet sine hunder 1 mnd. før hjemreise til Sverige. Jeg vet de har det helt fordelig og vi føler med dem.

Jocke og Boycott

30.05.08

Skulle ønske jeg hadde mer tid... med jobb, eksamen, hus, hund og barn så blir det ikke så mye tid til overs. Odd Erik har også begynt å jobbe igjen. Melissa har fått barnehageplass fra august. I mellomtiden er det min snille svigemor som hjelper til så godt hun kan, og kan ikke hun, så stiller min mor, mine søstre, Odd Eriks bror og samboer og min venninnne Ingrid opp. Takk til dere alle. Vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten dere.

Vi får også tilbake Rally denne uken. Vi tenkte vi skulle bli bedre kjent med henne og se hvordan hun fungerer i trening, før vi bestemmer oss for hva vi gjør med henne. Demi er blitt halt på venstre framben. Vi har vært hos dyrlege og røntget henne, men albu og skulder er helt perfekt uten forkalkning. Dyrlegen mente vi burde avle på en hund med så gode ledd i en alder av 7 år. Det har vi allerede gjort måtte vi meddele. Det kan være en muskelskade. Han anbefalte oss og holde henne i god form og svømme mye med henne for å bygge opp venstre side, som hun har avlastet over en periode. Vi får håpe hun kommer seg igjen.

I begynnelsen i mai var vi på seminar med Team Slagen med Fabritzio som figurant. Demi var i storform og viste hva hun var god for, selv med noen kilo for mye etter utstillingssesongen. Det var faktisk noen som antydet at hun lignet på en sel.. Noe så frekt, he he

Her er noen bilder fra seminaret tatt av John og Solvår. Tusen takk for de fine bildene! 

Vi har nå fått klubbhus ved vår treningsbane og skal bygge terrasse utenfor. Det kommer til å bli kjempe flott! En stor takk til Knut, bonden som lar oss på bruke denne plassen. Vi er en veldig privilegert gjeng.

Denne helgen har Magneslia´s Atter en Konge fått opprykk til A-rundering med 9,5 i runderingen. Store gratulasjoner til Rune. Vi gleder oss til dere tar en tur så vi får sett Kongen igjen.

Nå er det ikke lenge til IPO Nordic Workshop og vi gleder oss til en ny lærerik uke med nye og gamle venner. Skulle bare ønske jeg hadde bedre tid til å trene spor før Nordisk Mesterskap. Tid, tid, tid......

29.04.08

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noen ord her. Tiden flyr av gårde. Jeg har begynt å jobbe igjen og Odd Erik er for tiden i pappa permisjon. Jeg tror han gleder seg til å komme tilbake til jobb, da Melissa er ei veldig bestemt ung dame som vet hva hun vil. Hva har skjedd siden sist da? Jeg, Melissa og Svigemor har vært en tur hos Elisabeth og sett på valpene til Rally. Det var to viltre krabater som så veldig fine ut. De er nå hos sine nye eiere som jeg håper vil bli veldig fornøyd med dem.Vi fikk også hilse på lille Alexander som endelig våknet etter formiddagsluren sin.

B-gjengen

Melissa og Alexander

Jeg har også vært en tur i Harstad med Demi på utstilling. Hva gjør man ikke for å prøve og ta stor certet. Det var ikke lett å få plass til hundene på flyet så Jeanette tok med seg Ipho og Demi uken før, da hun var i Oslo. Odd Jøran hadde ikke mulighet til å reise oppover, så jeg tok med meg min gode venninne Heidi. Vi må takke Jeanette for hundepass, kost og logi og Ann Tove for lån av bil. Lørdag ble det en hyggelig jentekveld hjemme hos Jeanette. Søndag var vi klar for utstilling med Margareta Skogsberg som dommer. Demi ble 2 beste tispe med reserve cacib. Så nær men alikevel så langt unna.... Beste tispe med cert og cacib ble Kimura´s Fashionista. Gratulerer så mye til Terje og Kathrine Lindstrøm på Kimura Kennel. Ipho fikk dessverre blått denne dagen, men han var ikke alene og vil komme sterkere tilbake. Det var 18 hunder påmeldt og av disse fikk en hanhund og to tisper rødsløyfe, resten måtte forlate ringen med blåslyøfe. Etter å ha sett litt Nord Norsk natur var det tid for å reise hjem mandags morgen. Flyturen gikk greit for både to- og firbeinte. Nå er Demi på slankekur for å bli klar til brukssesongen.

I helgen har vi hatt hyggelig besøk fra Sverige. Emma og Jimmy tok turen med Magneslia´s Bodmer "Blitz" for å trene litt. Bliz har blitt en stor gutt på over 50 kg. Han minner meg litt om en Grand Danois og trenger litt tid på å sette seg i kroppen, men jeg er sikker på at han vil utvikle seg til en stilig hund. Bilder fra helgens trening ligger under treningsbilder. Takk til Emma som er så flink til å ta bilder. 

Blitz 13. mnd.

21.02.08

B-gjengen gratuleres med 1 års dagen.

18.02.08

Da er vi vel hjemme fra Danmark. Odd Jøran og jeg bestemte oss for å prøve en utstilling i Danmark med håp om å ta det danske championatet på Ipho og Demi. Vi reiste lørdags morgen og dro en tur innom Jennifer og Jens i Danmark. Her ble det koselig hundeprat over en kopp kaffe før vi dro videre. Jeg hadde bestilt rom på en kro/hotell ikke så lagt i fra utstillingshallen. Sulten og slitene var vi da GPS´en sa at vi var fremme ved et mørkt hus som ikke så veldig trivelig ut. Det var lyst i ett rom hvor det satt en gammel mann og røkte. Heldigvis hadde vi ikke kommet riktig. Hotellet lå 3 km unna. Her fikk vi god mat og fine rom. Det var ikke lov med hund på rommene, men de endte opp der alikevel. Søndag hadde vi planlagt å være ute i god tid, noe som skjærte seg ganske fort. Først kjørte vi litt feil, så skulle vi prøve å snike til oss en bra parkeringsplass som førte til at vi brukte mye tid, før vi fikk en plass som ikke var så nærme hallen som ønsket. Deretter løp vi rundt som tullinger for å finne ut hvor skuddprøvene skulle være. Det viste seg til slutt at vi skulle møte i ringen og deretter gå ut i samlet tropp. Det var bare så vidt vi rakk det. Når vi endelig fikk roet oss ned og kjøpt en katalog, ser vi at vi kommer til å få stor konkurranse om certet. Det er mange fra Sverige som har tatt turen i samme ærend som oss. Når Odd Jøran og Ipho går inn i ringen ser jeg imidlertid at han har en god sjanse, og han fikk certet før de andre skjønte hva som hadde skjedd. Det merkelige var at han fikk certet med rødsløyfa før plassering av bruksklassen, men det var en glad gutt som kom ut av ringen. Ipho endte som 4 beste hannhund. Så var det min tur og jeg mistet håpet da jeg så en lekker tispe fra Arzadon kennel kennel stå først i ringen. Hun var kraftig og pen med et utrolig vakkert hode og uttrykk. Som jeg hadde forutsett satt dommeren henne først og meg som nr. 2. Helt på tampen ombestemte han seg og satte Demi først da hun hadde bedre bevegelser. Jeg var bare kjempe glad og lettet da jeg gikk ut av ringen med certet. Vi hadde fått det vi kom for. Det var også med 2 pene tisper i fra Gårdvarens Kennel i Sverige. De kom bort og gratulerte meg etterpå, noe som var veldig hyggelig. Demi endte opp som 2 beste tispe med Reserve Cacib. Da var det bare å ta fatt på den lange turen tilbake, men jeg tror vi smilte hele veien hjem. 

02.01.08

Nå er det nesten en måned siden jeg har hatt tid til å oppdatere denne siden. Jeg vet nesten ikke hvor tiden blir av, og nå er jeg hjemme i permisjon. Gruer meg til å begynne å jobbe igjen. Til tross for at Odd Erik har jobbet mye i julen har vi hatt tid til å kose oss litt også. Noe som synes på vekta... Det blir litt for mye spising. Lille julaften var vi hos mine foreldre sammen med mine søstre og deres barn. Julaften var vi hos Svigers sammen med Odd Erik sin bror og hans samboer. Barna fikk utrolig mange gaver og Dennis som denne dagen fikk lov til å være oppe så lenge han ville, måtte vi til slutt sende i seng så vi fikk lagt oss selv. Han er seig den gutten. Resten av julen har gått med til middag her og middag der. Fikk en gladmelding fra Elisabeth som har vært på ultralyd med Rally. De kunne se i hvert fall 7 valper, så der blir det små huligans i begynnelsen av februar. Jeg har også vært med på å arrangere romjulsutstillingen i Letohallen. Det ble en vellykket utstilling til tross for at vi manglet 3 skrivere fredagskveld. Takk til alle som stilte opp for å hjelpe til. Lørdag var jeg skriver og sender derfor en takk til Anne-Marit som stilte Demi for meg for dommer Mette Tufte. Demi vant bruksklasse og fikk CK. Etter lørdagens utstilling arrangert av Norsk Dobberman Klub måtte vi gjøre klar hallen for søndagens utstilling. Vi var ferdig rundt 20.00. og var tilbake søndag kl. 07.00. Denne dagen hadde vi nok skrivere og jeg kunne stille Demi selv for dommer Johan Juslin. Hun vant også denne dagen bruksklasse med CK. Ingen plassering i BTK noen av dagene. Emma og Jimmy hadde tatt turen fra Sverige for å stille Magneslia´s Bodmer. Lillegutt har blitt storegutt på nesten 50 kg. Han er fortsatt veldig uferdig og trenger mer tid til sette seg i kroppen. Det ble derfor en blåsløyfe idag. Gi denne gutten et par år og jeg tenker vi vil se en stilig herremann. Takk til Emma for at dere tok den lange turen. Det var en sliten gjeng som reiste hjem søndag. Nyttårsaften jobbet Odd Erik mens jeg var hos Svigers. 1. og 2 nyttårsdag har vi gått til Varden i Våler med hunder, hest og barn. Nå er det på tide å trimme.... På Varden er det et tårn med flott utstikt over Våler. Jeg klatret opp for å ta en titt. Plutselig tar Demi fart og klater oppover den bratte stigen etter meg. Halveis i stigen får broren til Odd Erik tak i henne og bærer henne ned. Noe jeg er glad for, det hadde ikke vært lett og få ned en 40 kg rottis fra tårnet.

Demi, Pelle og Mia

Svigemor, Melissa og Dennis

Dennis på vei opp i utsiktstårnet

En liten pust i bakken..

bottom of page